مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به عضویت نیشابور در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان گفت: اين يك اتفاق مباركي است كه البته رسالت ما را در حفظ داشته ها و ظرفيت هاي فرهنگي وتاريخي سنگين تر مي كند.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، حسين زارع صفت با بيان اين مطلب در مراسم اهداء لوح عضويت نيشابور در اتحاديه شهرهاي تاريخي جهان كه با حضور محمد مقدوري معاون همانگي امور عمراني استانداري خراسان رضوي در نيشابور برگزار شد افزود: نيشابور يكي از مهمترين شهرهاي فرهنگي و تاريخي ايران است كه اين اتفاق بسيار مهم و مباركي براي ايران، استان خراسان رضوي وشهر تاريخي نيشابور است.

وي گفت: اين اتفاق مبارك البته رسالت ما را نيز سنگين تر كرده است و بايد به مقتضاي رسالت خود كارهاي مهمي را نيز انجام دهيم.

وي با بيان اينكه ميراث فرهنگي و ظرفيت هاي فرهنگي و تاريخي ايران زمين متعلق به همگان است افزود: ما در سازمان ميراث فرهنگي پرچم دار و سياستگذار موضوعات مرتبط با ميراث فرهنگي و تاريخي هستيم در حالي كه اين ميراث ارزشمند متعلق به همه است.

وي گفت: حفظ داشته ها و ظرفيت هاي فرهنگي از اهميت بالايي برخوردار است و خوشبختانه انتخاب نيشابور به عضويت اتحاديه شهرهاي تاريخي جهان نشان دهنده جايگاه فرهنگي و تاريخي اين شهر در استان خراسان رضوي، است.
 زارع صفت افزود: آنچه كه در توسعه گردشگري اهميت دارد اين است كه در كنار تامين زير ساخت هاي لازم بايد فرهنگ ميزباني را نيز تقويت كنيم كه خوشبختانه اين فرهنگ زيبا در نيشابور وجود دارد وي يكي از مسايلي است كه مردم نيشابور به آن اهميت بسيار مي دهند.

گفتني است، اتحادیه شهرهای تاریخی در سال 1987 در کیوتو راه اندازی شد و دبیرخانه آن نیز در همان شهر قرار دارد. هم اکنون 108 شهر از 61 کشور جهان در این اتحادیه عضویت دارند.

این اتحادیه مهمترین سازمان بین المللی حکومت های محلی برای میراث تاریخی شهرها به شمار می آید و هدف آن حفظ این میراث و آگاهسازی برای حفظ هویت تاریخی شهرها است.

سابقه شهر نیشابور به دوره حکومت ساسانیان یعنی حدود هزار و 800 سال پیش باز می گردد. این شهر علاوه بر اینکه طی دو دوره تاریخی حکومت طاهریان و سلجوقیان پایتخت ایران بود، در قرن یازدهم میلادی هشتمین شهر بزرگ و پرجمعیت جهان به شمار می رفت.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394081816